Datsun Sports 1966 1600 "Rally look"

€27.500,-

Datsun Roadster

€27.500,-

Datsun Sports 1600 (roadster/fairlady)
1966
4 cilinder 1600 met dubbele SU carburateur
Achterwielaangedreven
Handbak met 4 versnellingen
Hardtop (geen soft top aanwezig)

Geïmporteerd uit de VS. De vorige eigenaar wilde de Panamericana Rally er mee gaan rijden.
Nadat Richard de auto als "unfinished project" heeft overgenomen uit de USA, was het carrosseriewerk al gedaan en is ze VW Aquarius blauw gespoten in de VS. De vorige eigenaar had al diverse aanpassingen gemaakt zoals o.a. snelsluitingen op de motorkap, een rolkooi, safety race tank met snelle vuldop en een gescheiden Tilton remsysteem.

Na aanschaf is de auto, door ons, het volgende, volledig aangepakt:
De 1600 motor is volledig gereviseerd, (moet zelfs nog "ingereden" worden).
Dashboard aangepast aan de rolkooi.
Rolkooi iets aangepast voor het makkelijker in- en uitstappen.
Diverse rally accesoires gemonteerd zoals o.a. een leeslamp, bagagenetjes, verstralers met apart/eigen gezekerde bedrading, extra 12 Volt plug, controle lampjes, comfortabele stoelen met zitvlakverwarming, voldoende onderbeen ondersteuning en hoofdsteun (stoel is volledig verstelbaar).
Brandstoftank is een fuel race cell met foam/schuimlaag en blaas, (niet bestand tegen E10), deze heeft een iets grotere capaciteit en neemt de nodige ruimte in door de snelle vuldop/-slang systeem in de kofferruimte.
Bedrading aangepast, nagelopen, waar nodig vervangen. Verstralers, bermlichten, extra 12V plug en stoelverwarming hebben hun eigen circuit en zijn apart afgezekerd.
De bodem en holleruimten zijn behandeld met Dinitrol.
Technisch is alles in goede staat, alles functioneert, zoals de RDW het graag ziet, deze heeft de auto dus in de huidige staat gekentekend en gekeurd(!).
Motor en carburateurs zijn afgesteld op RON98 benzine op onze vermogenstestbank.
Nieuwe rubbers, nieuwe fuseekogels, nieuwe geventileerde remschijven met dubbele remklauwen (Volvo conversie), nieuwe aluminium radiateur met elektrische Spal fan en sensor, Tilton rem- en koppelingssysteem, de remdruk voor de achter-/voorremmen zijn volledig instelbaar.
Hardtop is een lichtgewicht van polyester met lexaan ruit, deze is verlijmd en heeft een "kraswerende" coating. Nieuwe hardtop rubbers(!). De hardtop kan gedemonteerd worden waarna het volledige buizenframe (rolkooi) zichtbaar wordt. De top moet dan echter thuis gelaten worden. Er zit geen soft top bij de auto (past niet vanwege de rolkooi). Dit kan evt, bij aankoop tegen meerprijs wel gerealiseerd worden, maar dat moet dan bekeken worden bij een cabriodak specialist.

Dit betreft een '66 model oftewel een lage voorruit uitvoering, voor veel mensen het mooiste dashboard met de klassieke klokken, dit betekend ook dat als U (erg) lang bent U eerst moet kijken of U geschikt bent voor deze auto, omdat de voorruit ongeveer 5cm lager is dan een '68-'70 model. Tevens neemt de rolkooi hoofdruimte in bij het in- en uitstappen, wat de instap kan bemoeilijken. Maar als U eenmaal zit dan zit U ook geïnstalleerd om te doen wat deze auto graag doet; RIJDEN!

Neem contact op voor een afspraak.

€27.500,-

Bouwjaar: Versnelling: Motor: Type: PK: Prijs:
1966 4 Handgeschakeld 1595 cc SPL 311 95 €27.500,-

Afspraak maken?

Bereikbaar ma t/m vr tussen 9:00-12:30 / 13:00-16:00