Datsun Sports 1600/Fairlady roadster 1966 lage voorruit met klassieke dashboard

€ 29.900,-

Datsun Roadster

€29.900,-

Te Koop in opdracht van klant:
Datsun Sports 1600/Datsun Fairlady roadster 1600 van 1966
Klassieke look; 7 chroom klokken en 4 flipperschakelaars, evanals een originele Toshiba radio
1595cc. handgeschakelde 4bak, achterwielaandrijving.
Matching nummers auto als ook de R-motor, zelfs alle sloten en sleutels (!)
Afgelezen mijlenstand 95.382mijl.

Geheel body-off gerestaureerd in 2017-2018, in 2019 op (oldtimer) kenteken gezet in Nederland, door huidige eigenaar:
Zoals de omschrijving body-off restauratie al aangeeft is de koets/carrosserie gescheiden geweest van het chassis en zijn alle onderdelen gedemonteerd geweest. Carrosserie en chassis zijn vervolgens schoongemaakt en opnieuw gespoten. Vervolgens zijn alle onderdelen voordat ze weer gemonteerd zijn; schoongemaakt, geïnspecteerd, hersteld en of vervangen. Dit proces heeft 2 jaar geduurd. De auto is in 2019 bij het RDW APK/technisch gekeurd en voorzien van het begeerde Nederlandse (oldtimer) kenteken. De auto heeft daarna deelgenomen aan de Datsun Roadster meeting 2019 in Monschau (DE) en heeft daarna niet veel meer gereden. Ik kan U verzekeren dat daardoor alle kogels, rubbers, spelingen e.d. waar bij een Nederlandse APK naar gekeken wordt, nog steeds in orde zijn.
Chassis en de carrosserie zijn schade- en roestvrij.

Een kleine greep uit de vervangen onderdelen lijst:
Nieuwe soft top (cabriodak) van Sonnenlandstof, welke origineel bij dit model behoord, een duurdere en luxere stof (dus geen vinyl).
Nieuwe afdekhoes voor als de top opgevouwen is, van vinyl, beide geïnstalleerd door een specialist.
RVS bumpers met rozetten,
Nieuwe emblemen,
Geheel nieuw rubberset voor carrosserie als wel voor aan de onderzijde/ophanging van de auto,
RVS uitlaat naar achteren (met twee dempers) vanaf het spruitstuk,
Herchroomde grill, herchroomde raamlijsten en koplamp"scoops", nieuw achterlichtenset met reflectors en nieuwe H4 koplampen,
Nieuw tapijtset, in luxe "looped" versie, ook in de kofferbak, daar vind U ook het reservewiel met bijbehorende krik.
Gehele interieur voorzien van lederenbekleding (dashboard, stoelen, deurpanelen, aflegplank, wielkuipen, etc) m.u.v. de originele armsteunklep,
Geheel nieuwe kabelboom (chassis, motorruimte en dashboard),
Technisch: Nieuwe remmen voor en achter, nieuwe schokdempers, nieuwe koppeling, nieuwe motorsteunen, nieuwe water-/kachelslangen, nieuw koelblok radiateur, nieuwe startmotor, nieuwe waterpomp, nieuw motorpakkingsset, nieuwe bougies, nieuwe bougiekabels, nieuwe verdelerkap, nieuwe rotor met contactpunten en condensator, nieuw luchtfilter, nieuwe white wall banden, etc, etc.

Er zijn geen bijgeluiden in het cardan, differentieel, versnellingsbak en motor. Deze delen zijn niet gereviseerd maar wel nagekeken door de klant zelf. Wel zweet de auto bij de achterste krukaskeerring, maar dit is normaal bij dit model auto. (Ze doen het allemaal).

De auto is door ons nagekeken, voorzien van nieuwe motorolie, oliefilter en koppeling-/remvloeistof. Waar nodig verbeterd, tevens een testrit. Alles functioneert en werkt naar behoren, zowel elektrisch, als kabels als technisch, zover door handbediening, oog en oor beoordeeld konden worden. Dit alles op kosten van de huidige eigenaar. Want als ze niet verkocht wordt, gaat hij volgend seizoen zelf weer rijden. Dit maakt ook dat er weinig ruimte is voor onderhandeling op de prijs. Er is inmiddels meer geïnvesteerd dan de vraagprijs. Gezien ander aangeboden auto's in deze prijsklasse zou ik zeggen, kom langs en ervaar het zelf.

Deze Fairlady is dus instap- en rijklaar en kan bij de eigenaar, in overleg, in Aalten, (dichtbij de Duitse grens), bekeken worden.

Prijs €29.900,-
0031-634365696
info@datsunroadster.nl

Bouwjaar: Versnelling: Motor: Type: PK: Prijs:
1966 4 1595cc Sports 1600 96 SAE PK € 29.900,-

Afspraak maken?

Bereikbaar ma t/m vr tussen 9:00-12:30 / 13:00-16:00